BURSA / MUDANYA - Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu

DOĞANIN GİZEMLİ GÜÇLERİ

Projeye okulumuz rehber öğretmeni TUĞBA BULUT 3. ve 4. sınıflardan bir grup öğrenciyle dâhil olmuştur. Türkiye'nin değişik şehirlerinden 10 okul ortaklı bir projedir. Öğretmenimize ve öğrencilere proje çalışmalarında başarılar diliyoruz.

PROJE HAKKINDA

Dünya'nın bize ihtiyacı var! Çevre koruma bilinci küçük yaşlarda başlar. Öğrencilerimizin doğal afetler hakkında en doğru bilgileri edinmelerini sağlamak, çevre tahribatı ve sonuçlarına karşı bilinçlenmek, Çevre kirliliği sonuçları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla bu projeyi hazırladık. Projemizde öğrencilere doğal afetlerin neler olduğunu, neden meydana geldiğini anlatarak doğal afetlerden önce, doğal afetler sırasında ve doğal afetlerden sonra neler yapmamız gerektiğini öğretme hedeflenmektedir.

HEDEFLER

AFAD Başkanlığınca 2020 yılının "Afetlere Hazırlık Yılı" olarak ilan edilmesinden yola çıkarak, projemizde;

•Afet bilinci kültürünü oluşturmak,

•Doğal afetlerin oluşum nedenlerini öğretmek

•Afetler sırasında doğru davranışları sergileme olgusu kazandırmak hedeflenmektedir

•Doğal afetlerin bir doğa olayı olduğunu, bunun bir afete dönüşmesine sebebiyet verecek birtakım durumları önceden kestirip neler yapması gerektiğini bilen "Doğal Afet Okuryazarı Bireyler" yetiştirmek

•Öğrencilerimize erken yaşta doğal afet bilinci kazandırmak,

•Deprem öncesinde, sırasında, sonrasında alınacak önlemleri anlatmak ve bilinçlendirmek

•Acil durum çantası hazırlamayı öğretmek

•Öğrencilerimizin sel, erozyon, fırtına, çığ, toprak kayması, kuraklık ile ilgili bilgilenmelerini sağlamak,

•Afet anında ihtiyaç duyulan temel ilk yardım bilgilerini öğrencilere kazandırmak,

•AFAD, KIZILAY, UMKE, TEMA gibi kuruluşların varlığından haberdar etmek*İnsansı afet ve nedenleri kavramak.

•Afetle mücadelede kavramlarına hâkim olmaları sağlamak.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje çalışmalarımız sonucunda;
-Belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmek,
-Doğal afet bilicine sahip öğrenciler yetiştirmek,
-Doğal afetlere daha hazır hale gelmek,
-Sorumluluk bilinci uyandırmak,
-Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak doğal afetlerle başa çıkmalarını sağlamak,
-AFAD, TEMA, KIZILAY vb Sivil Toplum Kuruluşlarını tanıtmak,
-İlk yardım eğitimini erken yaşta kazandırmak,
-Afetler ile ilgili belirli gün ve haftaları tanımalarını sağlamak
- Ortak okulların çevre kampanyaları ve proje çalışmaları ile son ürünleri yayınlayın (örn. Twinspace, çevrimiçi dergi, okul web sitesindeki makaleler, vb.).
- Çevresel eylemler bağlamında Avrupa ortak okulları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi.
- Nihai ürünlerin yaratılmasında medya becerilerini genişletilmesi.
-Yabancı dil kullanma becerisi gelişecek.
-İşbirlikçi çalışmayı öğrenecek.
-İnterneti doğru ve güvenli kullanmak.

PROJE HAKKINDA

HEDEFLER

•Afet bilinci kültürünü oluşturmak,

•Doğal afetlerin oluşum nedenlerini öğretmek

•Öğrencilerimize erken yaşta doğal afet bilinci kazandırmak,

•Acil durum çantası hazırlamayı öğretmek

•Afetle mücadelede kavramlarına hâkim olmaları sağlamak.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje çalışmalarımız sonucunda;
-Belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmek,
-Doğal afet bilicine sahip öğrenciler yetiştirmek,
-Doğal afetlere daha hazır hale gelmek,
-Sorumluluk bilinci uyandırmak,
-Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak doğal afetlerle başa çıkmalarını sağlamak,
-AFAD, TEMA, KIZILAY vb Sivil Toplum Kuruluşlarını tanıtmak,
-İlk yardım eğitimini erken yaşta kazandırmak,
-Afetler ile ilgili belirli gün ve haftaları tanımalarını sağlamak
- Nihai ürünlerin yaratılmasında medya becerilerini genişletilmesi.
-Yabancı dil kullanma becerisi gelişecek.
-İşbirlikçi çalışmayı öğrenecek.
-İnterneti doğru ve güvenli kullanmak.

09-04-2022

Yayın: 27.10.2021 - Güncelleme: 09.04.2022 20:58 - Görüntülenme: 252