BESLENME DOSTU OKUL

ŞÜKRÜ ÇAVUŞ SAİT EROĞLU İLKOKULU

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

"BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ"

YILLIK ÇALIŞMA PLANI

Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile eğitmenlerin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesine okulumuz da katılmış bulunmaktadır.

Proje kapsamında Beslenme Ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Planı oluşturularak çalışmalara başlanmıştır.

BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM EKİBİ

Müdür Yardımcısı

NURHAN AYDIN

Rehber Öğretmen

AYNUR UÇAR

YASEMİN DEMİRTAŞ

YÜKSEL YÜCELİK

HÜLYA ŞENEN

AHMET FUAT AKSOY

AYŞEGÜL YİĞİT ŞENEFE

SEDA DÖNDER

Veli

SEMRA UÇAK

HEDEFLERİMİZ

1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi,

2- Okullumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması,

3- Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması,

4- Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi,

5- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması,

Bu bağlamda okulumuzda 2019-2020 eğitim öğretim yılı için Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında aşağıda belirtilen çalışma planı uygulanacaktır.

AMAÇLARIMIZ

Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için;

** Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,

** Çocuklarda şişmanlık,

** Sağlıklı okul dönemi,

** Sağlık risklerine göre ( Hiperlipidemi, troid hastalıkları, demir yetersizliği, kansızlık ) çocuk ve aile beslenmesi, programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek. Aile bireylerinin sağlıklı çocuklar beslenme bilincini artırma, sağlık risklerini azaltma ve sağlıklı nesiller yetiştirme için gerekli beslenme eğitim hizmetini sağlamak.

Sağlıklı sofraların paylaşıldıkça güzelleştiğini biliyoruz.

POLİTİKAMIZ

Okul ve çevremizde sağlıklı beslenme davranışı geliştirmek ve bu davranışı kalıcı hale getirmek.

Yayın: 18.11.2019 - Güncelleme: 20.02.2020 10:37 - Görüntülenme: 348