T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUDANYA - Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu

e-Güvenlik Veli Bilgilendirme

İnternetin yanlış kullanımı çocukların ve gençlerin sosyal ilişkilerini bozup, onları yalnızlığa itebilmektedir. Gerçek hayatı ihmal etmelerine, dolayısıyla daha çok sanal dünyada yaşamlarını sürdürmelerine yol açabilmektedir. Bu yüzden ailelerin internet kullanımı konusunda bilinçli olmaları ve çocukları için gerekli önlemleri almalıdırlar. 

Rehber öğretmenimiz Tuğba BULUT zoom üzerinden öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaparak  çok önemli tavsiyelerde bulunmuştur. Bunlardan bazıları:

'Çocuklarınızın internete esir olmaması için, onlarla ilgilenin. Daha çok hareket edecek oyunlar oynamasını teşvik edin. Örneğin birlikte oyuncaklarla oyun kurun, ilgisini çekecek etkinlikler yapın. Hareket etmek, internet kadar dikkatlerini çeker. İstenmeyen bir hareket yaptığında akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik araçları yasaklamayın veya iyi bir şey yaptığında teknoloji ile daha fazla zaman geçirmesi için izin vermeyin. Teknolojiyi bir ödül ve ceza aracı olarak kullanmayın. Diğer çocuklarla birlikte olmalarını sağlayın. Sosyalleşmelerine yardımcı olun. Çünkü sosyal olmayı öğrenen çocuklar internete daha az düşkün olurlar. Onlara örnek olmayı unutmayın. Sizi örnek alacaklardır. Neyi, ne zaman, ne kadar yapacaklarını, size bakarak öğreneceklerdir, siz bağımlı olmayın ki onlar da teknoloji bağımlısı olmasın.'

20-12-202020-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.12.2020 - Güncelleme: 20.12.2020 16:13 - Görüntülenme: 329
  Beğen | 0  kişi beğendi