T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUDANYA - Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu,  Mudanya merkezindeki en köklü ve Mudanya'nın ilkokuludur. 1860-1863 Yıllarında Okulumuzun şu andaki birinci binası Rumlar tarafından okul olarak yapılmıştır. Rüştiye Mektebi olduğu sırada Türkçe eğitimden başka Arapça, Farsça ve Fransızca eğitim de yapılıyordu. Okul Numune İptidaisi ve Rüştiye Mektebi olarak eğitim yaptığı sırada Fransızca Eğitimi yapılmıştır.

            1948 yılında, okulun adı "Merkez Birinci Okulu" olarak çevrilmiş, 1950 yılında ise Kurtuluş Savaşında büyük Kahramanlıklar gösteren Şükrü Çavuş adı verilerek  "Şükrü Çavuş İlkokulu" adını almıştır.

           Okul binası çok eski olduğundan,  1956 yılından yardımlaşma cemiyetleri, Mudanya Halkı, Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla, sadece zemin ana duvarları yıkılmış. Bir yıl içerisinde tamamlanarak  1957 yılında eğitime-öğretime hazır hale getirilmiştir. Okulumuzun bu binasında (9) dokuz sınıf  (3) üç idari oda, bir çok amaçlı salon, bir öğretmenler odası, bir arşiv odası ve bir depo bulunmaktadır. Okulumuzun bu binasının tuvaletleri bina dışındadır. 

            Okul binasının ihtiyaçlara cevap vermemesinden dolayı 1999-2000 Eğitim öğretim yılında hizmete açılan ek binamız Mudanyalı bir hayırsever tarafından yaptırılmıştır. Yaptırılan bu birime Sait Eroğlu adı verildiği için, okulumuzun adı bu tarihten itibaren, Şükrü Çavuş Sait Eroğlu  İlköğretim Okulu olmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onayıyla 2014- 2015 eğitim öğretim yılından itibaren Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Ek binamızda 13 derslik, bir idari oda, bir rehberlik odası, bir Okul Aile Birliği odası, iki anasınıfı dersliği ve çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Teknolojinin önemi ve çağdaş eğitim anlayışımızdan hareketle öğretmenlerimiz, ders ortamında bilgisayar, projeksiyon makinesi, fotokopi makinesi, internet ve baskı makinesi vb. araç-gereçleri ihtiyaç duyduklarında kullanmaktadırlar. Okulumuz TT Net internet ile internete bağlanmaktadır. İnternet okulumuzdaki tüm bilgisayarlara ulaşmaktadır. İdarecilerimizin odalarında, Öğretmenler ve Memur odasında, Rehber Öğretmen odasında, konferans salonumuzda ve tüm sınıflarımızda bilgisayar kullanılmaktadır. Ayrıca okulumuzun www.sukrucavussaiterogluilkokulu.meb.k12.tr internet sitesi bulunmaktadır.

Okulumuzda öğrenciye soru çözme, konu öğrenme, deney yapma ve uygulanan ölçme değerlendirme sınavlarındaki eksikliklerini görme ve telafi etme imkânı sağlanmaktadır. Sınıf seviyelerine uygun konu anlatımları görsel ve işitsel içerikli cd vb. araçlar her sınıf düzeyinde kullanılmaktadır.

Üst yönetimden gelen ve okul içerisinde gerekli olan bilgiler paydaşlara yazılı imza sirküleriyle ve sözlü olarak duyurulmaktadır.

        Okulumuza kayıt olan öğrenciler için hazırlanan öğrenci bilgi formları dosyalanarak e-okul yönetim bilgi sistemine kaydedilmektedir. Bu sisteme okul idaresi yetkilileri kendi görev tanımları içinde ulaşabilmekte ve bilgiler güncellenmektedir. Bu bilgilerin kaybolmaması için arşivlenmesi ve yedeklenmesi yapılmaktadır.

Öğrenci ve velinin bilgiye ulaşımı; duyuru panoları, anons, birebir görüşmeler, web sayfası, e-okul veli bilgilendirme sistemi, telefon zinciri ve toplantılar ile sağlanmaktadır. Çalışanların bilgiye erişimi ise birebir görüşmeler, internet, anons, telefon zinciri, duyurular,  panolar ve dosyalar ile gerçekleştirilmektedir. İdareciler, kendi alanlarını ilgilendiren öğrenci bilgilerini e-okul yönetim bilgi sistemine aktarmakta ve kullandıkları şifre ile bu bilgilere ulaşmaktadır. Ayrıca okulumuzda dâhili telefonlarla haberleşme sağlanmakta ve gerektiğinde anons sistemi de kullanılmaktadır. Ayrıca okulumuzda defterler ve desimal dosya sistemi, mevzuata uygun olarak tutulmaktadır.

Okulumuzda atıkların azaltılmasına yönelik bilinçli kullanım için gerekli eğitimler verilmektedir.   Okulumuzda olumsuz küresel kirlenmeye etki eden ürün kullanılmamaktadır. Toplanan geri dönüşüm maddeleri ilgili birimlere gönderilmektedir. Okulumuz genelinde, atık madde toplama projesi yapılmaktadır.

Okulumuzda sıfır atık projesinin yanı sıra "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projelerini de yürütmekte olup "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" ünvanına sahiptir.

Ayrıca okulumuzda okulumuz İngilizce Öğretmeni Ayşegül ÇEVİK'in koordinatörlüğünde  " Video Diary About What've Learnt", Sınıf öğretmenimiz Yasemin DEMİRTAŞ'ın koordinatörlüğünde  de "Okumak Hayallere Açılan Kapıdır" e-twinning projeleri uygulanmaktadır.

Okulumuz Dyned çalışmalarına da önem vermekte olup 2018-2019 Eğitim öğretim yılının I. döneminde İlkokullararası Mudanya İlçe Dyned 1.si ve 2.si, II. döneminde ise Mudanya İlçe Dyned 1.si okulumuz öğrencileri olmuştur.

Okulumuz binalarının dış etkenlerden korunması amacıyla bakım, onarım ihtiyaçları planlı ve gerektiğinde yapılmaktadır. Binaların zemin etüdü ilgili kurumlara yaptırılmıştır. Bina ve dersliklerde bulunan araçların, elektronik cihazların ( faks, bilgisayar, projeksiyon makinesi, fotokopi, baskı, vb.)  bakım onarımları periyodik olarak yapılmaktadır. Binaların elektrik sistemi, kalorifer kazanı, baca ve çatıların bakımı periyodik olarak yapılmaktadır.

Okulumuz, 03/02/2020 tarihi itibarıyla Bursa Valiliğinin 31/01/2020 tarih ve 226380 sayılı oluru ile eski binamıza yıkım kararı verildiğinden yeni binamızda ikili öğretime geçmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.02.2020 - Güncelleme: 24.01.2023 14:04 - Görüntülenme: 572
  Beğen | 1  kişi beğendi